Lody Quattro Si
Pod hasłem kawy dlaczego piszemy o lodach? Przyczyna jest prosta: nasza palarnia i kawiarnia Ciao Marina urodziła się dzięki istnieniu i działaniu od 2016 r. naszej lodziarni Quattro Si. Narodziny Ciao Mariny, tej młodszej siostry lodziarni miały miejsce w tym samym pawilonie, tuż obok lodziarni, w Pruszkowie, na ulicy Jasnej 4B. w 2022 roku.
Kilka słów o osiągnięciach lodziarni Quattro Si:
- Od 2016 r. produkujemy codziennie świeże lody w 70 smakach wg oryginalnych włoskich oraz
własnych autorskich receptur. Używamy do produkcji surowców najwyższej jakości
Premium. Jakość lodów jest potwierdzona przez tysiące pozytywnych opinii klientów. - 2017: Zwyciężamy w Gelato Festival w Warszawie ze smakiem „Śliwka”
- 2017: Zdobywamy wyróżnienie Jury podczas Mistrzostw Europy we Florencji ze smakiem
„Śliwka” - 2018: Otrzymujemy Nagrodę Publiczności oraz zajmujemy drugie miejsce podczas Gelato Festival w Warszawie ze smakiem „Czarna porzeczka”
- 2019-2020: Lodziarnia Quattro Si zdobywa 42. miejsce w rankingu Carpigiani TOP 100
najlepszych lodziarni na świecie.
Gelato Festival 2017
Pierwsze miejsce zdobyte w kategorii Junior na Gelato Festival 2017 ze smakiem „Śliwka”
Gelato Festival 2018
Otrzymujemy Nagrodę Publiczności oraz zajmujemy drugie miejsce podczas Gelato Festival w Warszawie ze smakiem „Czarna porzeczka”
Ciao Marina Caffe
Filozofia prowadzenia palarni kawy i kawiarni jest identyczna, jak w przypadku lodziarni Quattro Si. Mianowicie cechuje się najstaranniejszym dobraniem surowców najwyższej jakości z różnych zakątków świata. Nasze ziarna pochodzą z najlepszych plantacji Brazylii, Gwatemali, Hondurasu, Kolumbii, Etiopii, Indii, lecz asortyment ciągle się rozwija. Sam sposób palenia zależy od odmiany kawy i ma na celu jak najwyraźniejsze podkreślenie charakteru danego rodzaju ziaren. Większość oferty tworzy 100 % Arabica. Jednak – na prośbę naszych klientów – rozwijamy blendy zawierające również najlepszej jakości Robustę. Na miejscu serwujemy kawę z co najmniej dwóch rodzajów ziaren. Ale! Nie tylko od ziaren zależy doznanie smakowe. Mało, kto myśli o ogromnym znaczeniu jakości wody, która dopiero po specjalistycznym procesie filtrowania trafia do naszego ekspresu ciśnieniowego. I to do nie byle jakiego – bo mowa o modelu, który jako jeden z dwóch na świecie jest certyfikowany do udziału w mistrzostwach międzynarodowych.
Jeżeli mają Państwo ochotę popijać kawę wśród ogniska domowego, oferujemy również swoją kawę w opakowaniach 250g, 500g oraz 1000g.
Mimo faktu, że na każdym etapie procesu przykładamy szczególną uwagę do jakości, w opisie produktu nie użyjemy słów: Bio, Eko, Naturalne, gdyż są one „zabronione” w naszym słownictwie 😊. (Przez to, że – nadużywając ww. wyrazów - praktycznie wszystkie podmioty starają się wyróżnić w taki sam sposób, stają się one wprost takie same.)
U nas produkt mówi sam za siebie.
Zapraszamy!
FAEMA E71
Oficjalny ekspres do kawy SCA Mistrzostw Polski Baristów od 2019 roku.
PENTAIR EVERPURE
System filtrowania wody Everpure zapewnia najlepszą jakość wody, która trafia do ekspresu.